naar huispagina
 
Dit weblog gaat over zaken die indirekt met mijn vak te maken hebben
     
  12 november 2011
Binnenkort op de plek van dit kladblog, de nieuwe weblog ook!
 
   
 

3 en 12 oktober 2010
Bij het uitdoen van een lamp duwde ik per ongeluk mijn oude rode viewmaster van de kast. Hij viel op de houten vloer kapot. Ik had dat ding al vanaf de jaren 70. Eerst met 2 setjes van 3 stereoplaatjes van Londen en 101dalmatiërs. Later kreeg ik van mijn broer een sigarenblik met een heleboel ronde schijfjes erin. Ik zocht op Marktplaats naar een soortgelijke viewer uit de jaren zeventig en vond een advertentie van 5 tegelijk. Een uit de jaren 50 van bakeliet, Twee grijze in hun oorspronkelijke doosjes, mijn oude rode en een modernere rode. Het begin van een mooie verzameling. Ik ga nu op rommelmarkten zoeken naar schijfjes en misschien nog meer viewmasters.

 
   
 

juli, augustus 2010
De drie weken zomervakantie waren geweldig. Met vriendin in de kleinste blauwe Citroën die er is naar een vissershuisje in St. Quay Portrieux aan de Bretonse rotskust. Het mooiste eiland waar ik ooit geweest ben is île de Brehat.   Week twee naar heerlijk huisje in St.Pierre Langers, Normandië. En natuurlijk op de Mont St. Michel geweest. Een paar weken later gingen we nog een week met de kinderen naar Texel. Op de boot ernaartoe maakte ik mijn populairste foto tot nu toe. Ik leerde een beetje diabolo. Bij Het Open Boek kocht ik weer een gesigneerde Jan Wolkers "Brieven aan Olga". Jan is al drie jaar dood, dit boek is gesigneerd door zijn biograaf Onno Blom.

 
   
 
 
     
 
foto van de maand juni, juli, augustus, september en oktober 2010
5 Foto's van de maand waarvan één een regelrechte hit (meer dan 600 kijkers) op de fotosite Flickr waar ik een pro-account heb.
juni: "Supersnel oranje"; Leeuwarden op de schop voor glavezel.
juli: "Boottocht terug"; van île de Bréhat, Bretagne, Frankrijk.
augustus: "Parking"; Mont st.Michel, Normandïe, Frankrijk.
september: "Meo"; naast boot naar Texel.
oktober: "P is for..." parels of poep?
 
   
 
2 juli 2010
Op 3 juli 2010 verhuisde ik van de woonboot aan de Oostersingel 100 naar een huis op de wal in de Paulus Moreelsestraat 34. (PMS34) Het was een van de warmste dagen van het jaar. Net als van de woonboot heb ik een tekening van van het huisje gemaakt en er kaarten van laten drukken. Op de illustratie zie je mijn twee zoons die naar de watervolgels kijken die bij de woonboot leefden.
Zij wonen een maand na de officiële echtscheiding vier dagen per week bij mij in dit leuke huisje.
 
   
 

foto van de maand mei 2010
Lasse's A
Op donderdag 29 april haalde mijn jongste zoon in zwembad de Blauwe Golf zijn A-diploma. Lasse kon eerst niet altijd in een keer door het gat in een zijl onder water zwemmen. Dit keer ging het gelukkig prima en de rest van de zwemopdrachten ook. HoerA!

 
   
 

23 april 2010
Illustratie is tijdloos! Ik kocht een nummer van The New Yorker. Al sinds 1929 staat er elke week op elk omslag van dit Amerikaanse opinieblad een geïllustreerde afbeelding. Als je de covers bekijkt van al die jaren zie je dat die van in het begin nog net zo fris zijn als die er vandaag de dag opstaan. Prachtige kunstwerkjes op een mooi platform, elke week weer.

 
   
 
Foto van de maand maart/april 2010
Lasses les & Zandvoort van Bloemendaal
Alles gaat verder goed als je maar je best doet! De foto van de maand kijkt elke maand weer verder dan uw neus lang is. Via de overzichtpagina op de website wordt u doorgestuurd naar de maandfoto’s op mijn Flickr-pagina’s.
 
   
 
24 maart 2010
Ik had de boeken van Dave Eggers al een paar keer opgemerkt. Nu ik wist dat hij ook McSweeney’s had opgericht wilde ik een boek van hem hebben. Ik kocht 23 februari Zeitoun, met op het omslag een man die na de overstroming van New Orleans in zijn buurt gaat kanoën. Deze Syriër met een aannemersbedrijf in de stad redt en helpt in zijn kano een paar mensen en wordt later door de Nationale Garde gevangengenomen op verdenking van terrorisme. Las voor dit boek eerst Hersenschimmen uit dat al twee jaar in mijn kast lag. Ik wou dat ik hem twee keer eerder had gelezen. Er ligt ook alweer een tweede boek van Dave Eggers te wachten en de nieuwste Irving kreeg ik vandaag van m'n vriendin.
 
   
 
26 februari 2010
Shaun Tan is een Australische schrijver/tekenaar met Aziatische roots. De 15 magisch (sur-)realistische verhalen in het boek “Verhalen uit een verre voorstad” met zorgvuldige tekeningen in verschillende stijlen zijn prachtig vervreemdend. Ik kocht het boek begin dit jaar. Vandaag kocht ik in Zwolle zijn eerdere woordloze graphic novel “De Aankomst” over een immigrant. In prachtige potloodtekeningen wordt het verhaal als een surrealistische film verteld, iets wat je nooit eerder zag.
 
   
 
25 februari 2010
Deze maand verschijnen weer de meest mooie bestsellers bij de boekhandels. Op mijn verlanglijstje staat de laatste Wallander van Mankell, een nieuw boek van meesterverteller John Irving en de laatste Ammaniti. Van hem heb ik laatst het prima boek “Zo god het wil” gelezen. Op het omslag staan “blurbs” van schrijvers die mij nieuwsgierig maakten en een grote sticker met de redelijke verkoopprijs. Vreselijk omslagen. Ammaniti's laatste boek, zonder al die blurbs ziet er veel beter uit. Laat het feest beginnen.

 
   
 
12 februari 2010
Mannenweekend op de woonboot in Leeuwarden met twee bevriende grafisch ontwerpers, uit Rotterdam en uit Deventer. Van de Rotterdammer kreeg ik de McSweeney’s # 33 kado, een dikke krant en tijdschriften in een plastic zipbag. McSweeney’s is een kwartaal-uitgave (opgericht door Dave Egger. Met dit nummer wilden ze laten zien hoe mooi je een krant kunt maken en dat is ze gelukt. De San Francisco Panorama.
 
   
 

2 februari 2010
Vorig jaar september zagen mijn zoons en ik Aart Staartjes in het echt voorlezen. We kennen hem al ons hele leven van de tv. Mijn jongste zoon Lasse durfde meneer Aart aan te spreken en kwam in het nieuws. Nu hebben we zijn door hemzelf gesigneerde boek “Hannes”. Lasse kreeg ook nog een heel mooi boek van Sinterklaas: Mannetje koek schrijft een boek. De tekeningen van Pieter Gaudesaboos zijn een combinatie van Chris Ware en Stang Gubbels. Prachtig vormgegeven kleurige, op de computer gemaakte, tekeningen met veel afgeschuurde laagjes.

 
     
 
Foto van de maand Januari/februari 2010
Troost & Stammen Den boom
Alles gaat kapot of verandert! de foto van de maand verandert zelfs elke maand. Via de nieuwe overzichtpagina op de website wordt u doorgestuurd naar de maandfoto’s op mijn Flickr-pagina’s.
 
   
 
Foto van de maand december 2009
Aan de andere kant
Op deze foto ziet u de andere kant van de foto van de maand september (zie ook hieronder). In een van deze appartementen op deze foto, genomen op een mistige herfstavond, woonde mijn vriendin. Ze is verhuisd naar de andere kant van de stad (west) en we kunnen nu niet meer vanuit onze woning naar elkaar zwaaien.
 
     
 

Ga naar het kladblog van het vorige jaar: 2009

naar huispagina
 
 
Sluit dit venster