Een weblog met nieuws en informatie over Laurens Bontes en zijn website
 
 
Hieronder vindt u info, zoals mijn adresgegevens:
 
 
 
     
 

Kopiëer ze of klik om te linken of emailen

bedrijfsnaam, naam illustrator, postadres, woonplaats en telefoonnummer enz.:

Laurens Bontes illustratie
Laurens Bontes
Paulus Moreelsestraat 10
8932 HS Leeuwarden

telefoon: 06 1515 7473

mail: post@laurensbontes.nl
website: http://wwww.laurensbontes.nl

bezoekadres van werkatelier:

Laurens Bontes illustratie - cel B2.01
Blokhuispoort - B-vleugel - 2e verdieping
website bedrijven in Blokhuispoort: Blokhuisportal

Leeuwarden - Fryslân - Nederland

 
     
 
Hieronder kunt u in één oogopslag zien of er nog iets nieuws op deze website staat:
 
     
 
maart 2013
Vanaf begin2013 ben ik verhuisd in B-vleugel van de Blokhuispoort van cel B2.27 naar een grotere cel aan de overkant: B2.01
 
     
 
maandag 3 september 2012
Ben ik weer beschikbaar als freelance illustrator en illustratief grafisch ontwerper, tot die tijd heb ik vakantie. Maar er staat tot 1 september elke zaterdag een (Zozitdat-)illustratie van mij in de Leeuwarder Courant.
 
     
 
vrijdag 17 augustus 2012
Nieuwe Fryske Rinze de Kikkert-lesbrief, eerste iPad-illustratie die gepubliceerd is en de tweede, derde en vierde voor de 8-delige Zozitdat-reeks in de Leeuwarder Courant en een frisse flyer van Anna & ús Heit- musical. In de OOK-weblog: Foto's van de maand juni, juli en augustus 2012, welke teken-app kun je het beste kopen om een beetje te kunnen illustreren op je nieuwe Ipad? Mooi oud rood speelgoed en het schrijftalent van een man die zeer korte verhalen schrijft, A.L.Snijders.
 
     
 
dinsdag 12 juni 2012

Zoekt u leuke ansichtkaarten of andere dingen met illustraties? Bij de webwinkel van Laurens Bontes: "metillustratie.nl" (versie 1.0), kunt u dag en nacht bestellen.

 
     
 
woensdag 23 mei 2012
Allemaal leuke nieuwe dingen op mijn OOK-weblog: Foto's van de maand maart, april en mei 2012, Oude foto's uit de eerste helft van de vorige eeuw, die ik kocht op Marktplaats voor de verhalen, muziek op wit vinyl van Chet Baker en een dubbel-cd van Ethiopische jazz en cadeautjes voor mijn verjaardag.
 
     
 
vrijdag 4 mei 2012
Eindelijk kunt u de condooms van Op syn Frysk krijgen. Twee prachtige lijntekeningen voor Anna & ús Heit musical. Filosofische tekening over de ziel, een illustratie voor een essaywedstrijd waar ik niks van begrijp. En de eerste webwinkel van Laurens Bontes: "met illustratie" is open (versie 0.9).
 
     
 
dinsdag 20 maart 2012
De twee laatste schaampraat illustraties. Nieuwe kaarten voor kinderfeestjes in de Blokhuispoort en mooi logo op mokken van keramiste Lies van Huet. In OOK staan drie stripboeken die ik nog moet lezen van Evens, Swarte en Clowes en 2 mooie romans die ik al gelezen heb van de wereldberoemde onbekende schrijver Hans Keilson en de heerlijk ergerniswekkende JJ Voskuil. Als laatste wil ik u de prachtige plaat/LP Griis laten zien en horen.
 
     
 
dinsdag 14 februari 2012
Volgende week staat de laatste Schaampraat in de krant (Leeuwarder Courant) Nu kan ik u schaampraat 4, 5 en 6 laten zien.
 
     
 
maandag 6 februari 2012
Veel te behappen in mijn OOK-weblog: Radio- en internet-project in het Lauwersmeer gebied, luisteren naar (bijna) dode schrijvers, muziek uit Friesland en de beste plaat op vinyl of CD van 2012. Hoveniers die dezelfde DDR-snoeischaar kopen als ik en mooie boeken maken. Over kijken, inspireren, spelen, vriendschap, keuzes, over het nut van de eenzaamheid en de troost van de winter.
 
     
   
     
 
maandag 30 januari 2012
Nieuwe domeinnaam: "METILLUSTRATIE.NL" gekocht. Want: zonder illustratie is het maar saai. Hierop kunt u straks mijn kaarten, boeken en andere dingen met illustratie kopen. Nu wordt u naar LAURENSBONTES.NL doorgelinkt als u er klikt.
 
     
 
dinsdag 24 januari 2012
Ik baal ervan als mijn illustraties in dubbeldruk in de Leeuwarder Courant staan. Heeft u het groene autootje van Ari C al zien rijden in de stad?
 
 
 
 
zaterdag 14 januari 2012
Momenteel ben ik druk aan het illustreren voor de nieuwe taalserie "Schaampraat" in de Leeuwarder Courant geschreven door Erwin Boers. Vandaag staat de tweede aflevering in de bijlage Sneon &Snein over het gebruik van "Boppeslach"!
 
     
 
dinsdag 10 januari 2012
Eerste aflevering van de nieuwe taalserie "Schaampraat" heeft in de Leeuwarder Courant gestaan. Ik lees de biografie van Edgar Allen Poe en de nieuwste gedichten(bundel) van de 96 jarige Leo Vroman. En ik bewonder al een tijdje de tekeningen van Thé Tjong Khing en straks heb ik OOK nog een mooi boek van Jean Dilieu.
 
     
 
zondag 1 januari 2012
De bêste winsken! - De beste wensen!- Yn 2012 kletse wy gewoan wer fierder. - In 2012 kletsen we gewoon weer verder.
De bovenstaande tekst zette ik op een "Ouwe hoeren"-kaart als nieuwjaarswens. Een schrijver schreef 2 mooie gedichten voor mijn kaarten. Ik kreeg nog een kaart van Hans en Joke en we zijn thuis op de foto van de maand januari met de cadeautjes bezig die we aan het eind van 2011 kregen. Wat is thuis eigenlijk? En een leuke nieuwe flyer gemaakt voor een stuk van Van Ravesteijn Entertainment
 
     
 
zaterdag 17 en zondag 18 december 2011
Kom naar de kerstmarkt of kersthappening in de Blokhuispoort, met circus, ijsbaan en spectaculaire markt. Ga ook naar de kerstmarkt in de B-vleugel. Ik zit samen met o.a. Gitte Brugman op de begane grond waar je het werk van Laurens Bontes illustratie kunt bekijken en vanaf vandaag drie verschillende kaarten kunt kopen. De bekende "Noorderlands"-kaart of het leesplankje met 17 illustraties van Noorderlandse begrippen, de grappige "Ouwe hoeren"-ansichtkaart en de mooie vierkante "Vindplaats"-kaart met envelop.
 
     
 
16 december, vrijdag
Vandaag worden 2 dozen met hele verschillende kaarten bezorgd. Een lollige ansichtkaart met daarop een schilderij van 2 oude dames op een bankje, met als titel "Ouwe hoeren". En een serieuzere vierkante kaart die met een envelop wordt verkocht met als titel: "Vindplaats".
 
     
 
15 december, donderdag
Deze Laurens Bontes illustratie info & nieuws-weblog staat online en de hele website is hierbij, tot dusver, compleet. In OOK staan een paar nieuwe artikels over de stripreeks "Magasin Generale", de mooiste boeken van bibliofielen uit de schaduw, Habibi, een koffiepot en de biografie van Roald Dahl.
 
     
 
5 december, maandag
Jippie, allemaal leuke cadeautjes gekregen van Sinterklaas. En de OOK-weblog staat online. Een paar mooie dingen die ik zag, hoorde of ervaarde in het jaar 2011 staan erop. Net als vroeger op het oude Kladblog.
 
     
 
12 november, zaterdag
Eindelijk weer eens iets nieuws op de website. Ik heb hem helemaal veranderd je kunt alvast kijken hoe alles eruit komt te zien op mijn werk- weblog. Sinterklaas staat er ook op. Bijna het hele jaar 2011 staat erop. Via de nieuwe navigatie kun je straks ook nog, via ook het vernieuwde kladblog bekijken.
 
     
 
 
 
 
Hieronder staat weer allemaal info over nog meer dingen op de website:
 
     
 
Foto's van de maand 2011
Foto's van de maand 2011 staan nu op de OOK-weblog. 2011 is helemaal compleet. In deze oude Foto van de maand-albums (2006 - 2007 - 2008 - 2009 - 2010) laat ik zien en lezen welke favoriete plaatjes ik schoot. Naast de foto van de maand staan er op mijn pagina's op de Flickr-website nog vele andere interessante foto's die ik met u wil delen.
 
     
 
 
     
 
Sociaal netwerken
Laurens Bontes (illustratie) tweets volgen op Twitter (Elbon Tes), u kunt mijn plaatjes vinden op de fotowebsite: Flickr, contact onderhouden en kennis of zelfs vriend worden op Linked in, en op Facebook. Contactgegevens en nieuws over en van Laurens Bontes vindt u op de deze pagina (Stuur me een kaart of schrijf een brief) en waar u mij in de Blokhuispoort kunt vinden staat op Google maps en op de Blokhuisportal.
 
   
 
24 november 2011
Ouwe meuk is soms wel leuk! De OOK-weblog heette van 2007 tot en met 2010 Kladblog. Met de links verderop in de zin kunt u de oude Kladblogs bekijken van 2010, 2009, 2008 en de eerste van 2007. Verder heb ik in 2007 een aantal verhaaltjes geschreven over dingen waar ik buiten het werk om mee bezig was in ZVHBLWEB (zing, vecht, huil, bid lach, werk en bewonder).
Sommige links doen het niet meer want alles verandert of kan kapot gaan, dat is inherent aan het leven.
 
     
 
OOK Laurens Bontes illustratie 2011 zonder illustratie is het maar saai
 
     
     
Sluit dit venster